Instalare Drivere

De obicei, cand se instaleaza un sistem de operare nou sau se adauga o componenta diferita, aceasta nu functioneaza fara instalarea softului respectiv. Acest soft poarta denumirea de ” driver ” si este necesar pentru functionalitatea completa a device-ului.

Unele componente sunt instalate automat de catre windows fie aflat deja in pachetul microsoft drivers, fie online prin functia windows update. Dar trebuie luat in considerare ca aceste drivere sunt compatibile sau versiuni mai vechi considerate versiuni stabile. De aceea este importanta instalarea corecta a driverelor , de obicei de la pagina oficiala a producatorului respectiv. Spre exemplu, placile video NVIDIA vor fi instalate cu ultimele drivere de pe www.nvidia.com iar placile AMD de pe www.amd.com .

Trebuie retinut ca la pornirea sistemului de operare, aceste drivere sunt incarcate si sunt foarte multe, iar daca un singur driver nu este instalat corect, pot aparea probleme de compatibilitate/performata sau chiar erori.

Noi va asiguram instalarea corecta a driverelor indiferent de natura acestora si le vom salva si pe un spatiu de stocare extern pentru uz ulterior.