Inlocuire Componente

Inlocuirea unei componente este necesara in cazul in care aceasta este defecta si ireparabila, sau pentru sporirea performantei PC-ului.

Spre deosebire de laptop, la un desktop se pot inlocui toate componentele, cu conditia ca acestea sa fie compatibile.

Se pot inlocui/adauga componente pe placa de baza a acestuia si anume: placa video, placa sunet, placa retea/modem, placa captura video, TV-tunner, placa pci-usb, hard-diskuri, procesor, memorie ram, etc.

Pentru a intelege compatibilitatea componentelor, vom da un exemplu de montarea unui sistem complet.

– Unei placi de baza X, cu soket 775, se vor monta doar procesoare 775 de la intel (ex. intel core2duo, core 2 quad). Nu sunt compatibile procesoarele de generatie noua cum ar fi i3,i5 etc. care vin pe aritectura 22nm si au ca soket 1155 si 1150.

– Memoria ram va fi DDR sau DDR2 (depinde de suportul placii), generatiile noi suporta DDR3 ba chiar DDR4.

– Placile video trebuie luat in considerare slotul de prindere al acesteiea: AGP sau PCI-E (desi, AGP nu se mai fabrica, sunt unele modele de placi baza mai vechi care inca mai folosesc slot AGP).

– Ca si placa video, sunt modele mai vechi care folosesc conectarea HDD-urilor prin IDE, dar in exemplul dat se va folosi SATA (1,2,3).

– Sursa trebuie sa asigure un minim de putere insumat consumatorilor (componentele desktopului) si trebuie sa fie de TIP ATX sau alte tipuri daca desktopul este ansamblat de catre un producator (DELL, HP, etc.).

 

Noi va putem oferi consultanta si ajutor in a alege componentele potrivite desktopului dvs.